“ Voor Sanofi is het erg belangrijk dat de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins gecontinueerd wordt, zodat iedereen die onze medicijnen nodig heeft deze kan gebruiken. We monitoren de situatie dan ook zeer zorgvuldig. Er zijn maatregelen genomen om te kunnen zorgen voor “business continuïteit”. Hierdoor blijft de voortzetting van de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins mogelijk. We doen er alles aan om onze geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te houden. Updates vanuit Sanofi rondom het Corona/COVID-19 virus kunt u hier vinden.

Voor specifieke en persoonlijke vragen over een (gediagnosticeerd) ziektebeeld en Corona, verwijzen wij naar uw behandelend arts en eventueel de richtlijnen zoals gecommuniceerd door het RIVM. ”

Welkom op Schildklierkanker.nl

Alles over schildklierkanker

Palette Color
primary_color

 

"In 1996 werd ik gediagnosticeerd met schildklierkanker, ik was toen 22. Mijn schildklier en een aantal bijschildklieren werden totaal verwijderd." 

- ILONA

SCHILDKLIERKANKER

Schildklierkanker (schildkliercarcinoom) is een zeldzame aandoening. In veruit de meeste gevallen zijn knobbels in de schildklier goedaardig (benigne), maar in ongeveer 5% van de gevallen is er sprake van kwaadaardige (maligne) celgroei. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 700 mensen schildklierkanker vastgesteld. Net als andere schildklieraandoeningen komt schildklierkanker vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op iedere leeftijd ontstaan (maar meestal op een leeftijd tussen de 30 en 60 jaar). Over de oorzaak van schildklierkanker is nog niet veel bekend; wel zijn er factoren bekend die de kans op het ontstaan van schildklierkanker vergroten.