Patiëntenverhalen

Ilona:

In 1996 kreeg ik op 22-jarige leeftijd de diagnose schildklierkanker. Mijn schildklier en enkele bijschildklieren zijn geheel verwijderd. 

Door de ‘goede’ vorm van kanker zonder uitzaaiingen waren mijn vooruitzichten goed. Er was in die tijd nauwelijks nazorg en met pilletjes kon het opgelost worden.In de loop der jaren kreeg ik steeds meer vage klachten van vermoeidheid en spier- en gewrichtspijnen. Mijn bloedwaardes waren goed, dus kon ik volgens artsen geen klachten hebben.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor nazorg wat mij helpt om mijn leven meer kwaliteit te geven. Afgelopen maanden zocht ik samen met diverse artsen naar de oorzaak en nu pas is mij bevestigd dat ik restklachten het door het gemis van deze essentiële organen. Daarom wordt de medicatie nu zo goed mogelijk afgestemd op de bloedwaardes waar ik mij het beste bij voel.

Ik werk al 20 jaar op een reisbureau en houd erg van reizen. Van deze reizen heb ik mooie fotoboeken gemaakt. Ook lees ik regelmatig, het liefst spannende boeken.

Mijn tip: Luister goed naar je lichaam en volg vooral je gevoel!

 

Anke: